Căci acesta este sângele meu(Car ceci est mon sang) (XI) – Nathalie Rheims
Traduceri
Alumanu
ianuarie 31, 2017
0

Seilhan. 28 iunie. 20h 15

…Am crezut că desluşesc un geamăt surd. Venea de undeva de jos. Damien a încercat să ridice piatra centrală, dar era prea grea. M-am apropiat să-l ajut. M-a privit  din nou intens: părea că vrea să-mi spună: „Iată de ce suntem aici în această clipă.”

Din ruine, îndată ce prima piatră a fost deplasată, un băieţel a reuşit să se desprindă. Era în stare de şoc, nu reuşea să scoată nici cel mai mic cuvinţel. Damien îl privi fix, copilul îl fixă de asemenea, apoi îngenunche la marginea prăpastiei care se căscase în mijlocul pietrelor prăbuşite. A rămas nemişcat, privind cu atenţie în adâncul gropii.

Damien a sărit peste şanţ. L-am urmat. Spaţiul era atât de mic, că-i simţeam respiraţia. A început să mişte blocurile de piatră, am procedat şi eu întocmai.  În timp ce le dam la o parte, am descoperit un alt băieţel, fără suflare.

Ne-am întors la mânăstire cu cei doi băieţei. Am încercat să-l iau de mână pe primul, dar era prea agitat, se legăna înainte şi înapoi, îndată ce încetineam mersul, îmi scăpa neâncetat din mână. Mi-era frică să nu fugă. Damien ducea în braţe corpul neînsufleţit al celuilalt.

… Annah l-a smuls pe Albert din braţele lui Damien ca să-l ducă în laborator. Werner  a urmat-o, apoi, ca două automate, au luat pulsul copilului. Nu mai bătea.

 L- au întins pe fiul lor pe masa de operaţie. Werner i-a aşezat pe craniu electrozii, privind pe ecranul biofeedback-ului .

Electroencefalogram era plată. Căderea provocase o hemoragie masivă în creier, deşi nu se distingea nicio rană. Albert părea că doarme.

Seilhan, 29 iunie, 6h.

Werner lupta ca să nu adoarmă. Maşinal, a luat cartea lui Spinoza, pe care tânăra i-o oferise  la aeroport şi a început să citească, deschizând-o la întâmplare, poate dădea peste cuvintele care i-ar fi arătat calea de urmat pentru a-şi salva fiul, dar cuvintele filizofului erau teribil de realiste şi triviale: o invitaţie la realitate…. 

S-a rugat fierbinte lui Dumnezeu. Nu putea accepta această moarte, această hotărâre divină. A cerut o excepţie şi s-a angajat că, dacă dorinţa îi era împlinită, să oprească totul. Să abandoneze totul.

Editeaza textul
0 votes, average: 0,00 out of 1 (0 voturi)
Trebuie sa fiti logati ca sa puteti vota.
Loading...

Scrie un comentariu

You must be logged in to post a comment.

ChatApasa aici pentru chat !+