Ciupercuța năzdrăvană Concursul 1
Poveste
Adri
noiembrie 19, 2017
0

        A fost odată o familie de ciupercuțe, care a apărut în umbra umedă a codrului. Acolo, la rădăcina copacului bătrân, unde creșteau ferigile cele mai înalte a apărut pe lume ciupercuța noastră.

       Nu era una obișnuită, ea a apărut pe lume după ultima ploaie de vară, pe când toamna se făcea simțită în poiană, când fulgerul nemilos brăzdase cerul, chiar deasupra copacului bătrân.  

       Poate de la el împrumutase ciupercuța puterile sale: ea putea vorbi fără osteneală ca oamenii și ca toate animalele.

       Într-o dimineață, pe când lua micul dejun cu picături de rouă, ciupercuța îl zări printre tufe pe Ariciul Pogonici.

        El se plimba încet mestecând un măr pădureț.

   –    Eu sunt Ciupercuța Tuța! strigă ea dintre tufe. Știi, demult doream să știu ce se află în spatele tufelor de mure pe lângă care ai trecut mai devreme!

   –    Bună dimineața, ciupercuțo, eu sunt Ariciul Pogonici și mă plimb singur prin pădure. Urcă-te în spatele meu, prinde-te bine de țepi și te voi duce să vezi ce se află în spatele tufelor de mure. Îmi pare bine că nu mă voi plimba singur, tu îmi vei ține companie și nu îmi va fi urât.

          Zis și făcut! Ciupercuța se prinse de țepii ariciului și porniră amândoi pe cărare.

          După ce ajunseră în spatele tufelor de mure, ariciului i se făcu foame și începu să mănânce mure. Atunci apăru lângă ei ursul, care dorea să își facă bârlog ca să doarmă peste iarnă.

          Vru să guste bobițele de mure dar…. vai!….pe rug nu se mai afla nicio bobiță. Oare cine se înfruptase înaintea lui?

           Înfuriat, se uită mai bine la tufă și-i zări pe cei doi prieteni. Înțelese că ariciul le mâncase pe toate. ” Ce merinde bună pentru iarnă am găsit!” își zise în sinea lui și vru să-i înhațe.

        Presimțind ce-l așteaptă, ariciul o ascunse pe ciupercuță sub el și se ghemui cu țepii în afară, așa că ursul se înțepă și nu putu să-i înhațe. Înciudat, plecă mormăind să-și facă bârlog în altă parte.

      Așa scăpară de urs Ciupercuța Tuța, Ariciul Pogonici și familia ciupercuței și trăiră în bună înțelegere până la sfârșitul toamnei.      

Editeaza textul
0 votes, average: 0,00 out of 1 (0 voturi)
Trebuie sa fiti logati ca sa puteti vota.
Loading...

Scrie un comentariu

You must be logged in to post a comment.

ChatApasa aici pentru chat !+