• 2 martie 2017 la 0:21

   

  Venirea echipajului

  prolog

  Se duc stropii de ploaie printre grilajele de canalizare, înseninarea vine cald printre ei. Debarcăm solitari pe ținuturile astea cu mintea goală ca ziua unui funcționar mașinal printre stivele de hârtii. O mijire pare a semăna culorilor curcubeului( ce difracție providențială?).

  Zic solitari pentru că acum mai e loc pentru a ne fi stăpâni, până coborâm treptele, apoi ne vom dizolva între nevoi și obligații. Echipa asta este tânără, aleasă pe sprinceană dintre cei mai buni.

  – Bine ați venit! Galdera vă mulțumește pentru bunele intenții și ajutorul pe care ni-l veți oferi! Numele meu e Harlen și vă voi sta la dispoziție pe descursul întregii operațiuni, oricum sunteți o echipă mică, doar 5, ceilalți au fost mai ghinioniști. Succes!

  Apoi am plecat spre casele unde vom fi găzduiți pe parcursul misiunii.

  Galdera era un oraș luxos din centrul țării, între munte și dealuri, un loc rece dar paradoxal, primitor. Avea clădiri frumos decorate, vechi și întreținute (așa cum ar fi putut fi și cele de unde ne-am adunat). Seara își făcea loc și culorile cerului se întunecau înghițind cu ele urmele de curcubeu. Într-un oraș ca ăsta lumea se ascundea la venirea nopții, mâine e din nou trudă. Alaiul nostru parcă trăgea în urma lui cortina

  La destinație am fost întãmpinați de gazde primitoare și o masă întinsă până spre dimuneață, stilul acela nici prea plină dar cu multe delicatese. La final eram greu de urnit dar și lipsiți de orice reper legat de locurile acelea. Agenția mințea mult despre locurile astea ne ziceam unul altuia prin mimică și gesturi.

  versiunea oficială

  Am contactat agenția în urmă cu 2 zile, după ce criza din orașul nostru se agravase. Întreaga echipă trebuia să repare pagubele produse de echipa precedentă și să readucă pacea în oraș.

  La câteva ore în biroul primarului a venit un fax cu echipa selecționată. Scria așa: ” Dragi confrați în urma apelului dumneavoastră la ajutor și pentru a nu lăsa o pată pe numele agenției, am selecționat o echipă dintre cei mai buni specialiști pe care i-am putut găsi dornici de a accepta misiunea. Dat fiind că nu vă puteți bucura de prestigiu unui oraș important nu ne asumăm calitatea serviciilor pe care vi le vom oferi

  Semnat Horh Darcem șef departament”