O singură greşeală (concursul 1)
Poveste
MARI
ianuarie 3, 2017
0

                        O singură greşeală, uneori, poate fi fatală

                                                                   de Vlaica Mariana

 

Într-un orăşel micuţ, trăia odată o familie modestă de muncitori, care aveau doi copii, o fetiţă şi un băieţel. Fetiţa avea 11 ani, iar băieţelul doar 6 anişori. Liana, căci aşa o chema pe fetiţă, îl iubea foarte mult pe Laur frăţiorul ei, aşa că atunci când nu era la şcoală avea toată ziua grijă de el. Părinţi lor lipseau foarte mult de acasă şi nu pentru că aşa vroiau ei , ci pentru că erau nevoiţi, astfel că cei doi fraţi stăteau mult timp singuri.

Nu aveau ei mulţi bani, dar erau o familie fericită, cu o mică excepţie-Laur. Băieţelul era veşnic nemulţumit de câte jucării avea. Dacă mergea la alţi copii în vizită şi vedea o jucărie pe care nu o avea , atunci pe loc o vroia şi el, la magazin dacă-l luau cu ei facea adevărate crize până obţinea ce dorea, chiar dacă părinţi îi explicau că nu au suficienţi bani. De fiecare dată intervenea Liana şi le spunea că renunţă ea la ceva doar să-I poată lua lui Laur ce-şi dorea el, astfel băieţelul deveni extrem de răsfăţat de surioara lui.

În fiecare zi Liana îşi scotea frăţiorul în parc la joacă şi îi făcea toate poftele când erau acasă, iar Laur a ajuns să creadă că totul I se cuvenea doar lui.Totul era bine şi frumos până când într-o zi la magazinul de lângă casa lor s-au primit mai multe jucării, printre ele şi o maşinuţă roşie cu telecomandă.O adevărată minunăţie, bine-nţeles că Laur imediat ce a văzut-o şi-a dorit-o. De data asta însă, nici tata, nici mama lui nu au cedat rugăminţilor sale de ai cumpăra maşinuţa care de altfel era şi foarte scumpă. Laur nu mai ştia ce să mai facă pentru a avea acea maşinuţă. Îşi aduse aminte de Liana care de câteva zile era bolnavă la pat, lucru de care Laur ştia, dar nu prea i-a păsat, el vroia doar maşinuţa roşie.

-Liana, Liana, hai te rog spunele la mami şi la tati să-mi cumpere maşina

-Desigur Laur am să le spun, abia şoptea surioara lui din pat

Bine-nţeles că imediat ce părinţi săi au intrat în camera Liana i-a rugat să-i cumpere maşinuţa lui Laur.

           -De data asta chiar nu se poate, nu mai avem decât bani pentru medicamentele tale, aşa că Laur i-aţi gândul de la jucărie.

            Laur era extrem de supărat şi în mintea lui deja încolţise gândul că dacă mai sunt totuşi bani în casă o să-şi urmărească părinţi unde i-au pus, iar el o să-i fure ca să-şi cumpăre maşinuţa singur, căci sigur Liana nu se va supăra dacă o să-şi cumpere medicamente altădată.Găsi bani în dulap şi se duse singur la magazin după jucărie dar, când s-a întors acasă în faţa casei lor se afla maşina salvări, iar surioara lui tocmai era urcată în salvare, iar părinţi lui plângeau cu disperare.

            Laur ascunde maşinuţa la spate şi pleacă repede cu părinţi lui la spital. Acolo o văzu pe surioara lui culcată pe un pat la urgenţe, o strigă tare dar Liana palidă cu ochi-nchişi nu-i răspunse.  Mama lui plângea, tatăl îşi freca mâinile deznădăjduit în timp ce un doctor le spunea că Liana a intrat în comă diabetică.

            -Mamă, tată ce este aceia comă?

            -Dragul meu, este atunci când dormi adânc şi chiar dacă vrei să te trezeşti, nu poţi.

            -Dar, de ce este Liana în comă?

            -Deoarece, trebuia să-i facem insulina, iar noi nu am avut bani să o cumpărăm cineva ne-a intrat în casă şi i-a furat, iar fără acest medicament sora ta este acum pe moarte.

            Nu, nu poate fi adevărat, se gândea băieţelul, dacă Liana va muri eu cu cine mă mai joc cu maşinuţa, cine mă mai duce în parc, cine îmi mai ia apărarea?Nu, surioara mea nu poate muri îşi spunea el şi începu să plângă.

            Au trecut între timp câteva ore şi nu venea nimeni să le spună ceva despre Liana, iar Laur nu mai putu rezista remuşcărilor sale

            -Mamă, tată, vă rog duceţi maşinuţa înapoi la magazin, acum nu o mai vreau, îmi vreau surioara înapoi, le spuse el părinţilor săi în timp ce scotea maşinuţa din pungă, spune-ţi să vă dea bani înapoi pe ea ca să cumpăraţi medicamente Lianei şi vă rog să mă iertaţi căci eu am luat bani din dulap.

            Părinţi lui au rămas stupefiaţi când au realizat ce a făcut fiul lor, iar surioara lui zăcea pe un pat de spital ca urmare a faptelor sale.Tocmai atunci a ieşit un medic şi le-a spus că Liana a ieşit din comă, dar va trebui să rămână la spital o perioadă până se recuperează de tot.

S-au întors bucuroşi acasă, dar supărarea pe Laur nu le-a trecut, astfel că nu mai vorbeau cu el.

            -Vă rog din suflet să mă iertaţi, îmi iubesc surioara şi nu vreau să păţească ceva, vă promit că nu mai fur niciodată, vă rog.

            -Laur, înţelegi ce putea să se-ntâmple din cauza a ceea ce ai făcut ?Atunci află Laur că surioara lui suferea de o boală numită Diabet şi viaţa ei depindea de un medicament numit Insulină, iar fără el putea muri. Bani puşi deoparte erau pentru acel medicament care o ţinea la Liana în viaţă.

            Atunci a înţeles Laur ce mare greşeală a făcut atunci când a furat bani din dulap şi ce nenorocire se putea întâmpla din cauza lui.De atunci nu mai cerea niciodată jucării, iar când primea totuşi una era foarte fericit şi mergea repede cu ea la surioara lui să se joace împreună.

Editeaza textul
0 votes, average: 0,00 out of 1 (0 voturi)
Trebuie sa fiti logati ca sa puteti vota.
Loading...

Scrie un comentariu

You must be logged in to post a comment.

ChatApasa aici pentru chat !+