Povestea picăturilor de ploaie Concurs 1
Poveste
Robertbrad
martie 1, 2017
0

Cică demult , demult, tare demult trăia Nor-Împărat într-o împărăţie uriaşă , la capătul lumii şi la capătul cerului. Şi avea  împăratul tărâmuri necuprinse şi bogăţii nemaivăzute, dar cea mai mare avere a sa, pe care o iubea ca pe ochii din cap, era fiica lui, Norina. Heeei… era frumoasă prinţesa, frumoasă de-ţi stătea mintea-n loc şi păsările stăteau în zbor, soarele uita să plece la culcare iar norii uitau să mai ude pământul, de era tot zi şi tot arşiţă… Iar oamenii, plantele, animalele  piereau cu zile şi se sfârşeau de uscăciune.

De frică să nu se piardă lumea, Nor-Împărat şi-a călcat pe dragostea de părinte şi a poruncit ca frumoasa lui fiică să fie închisă într-un turn înalt, înalt , cu 99 de trepte , pentru ca niciun muritor şi nicio făptură nepământeană să nu-i mai poată vedea chipul. Rău îi părea împăratului de frumuseţea şi de tinereţea fetei sale, dar milă îi era şi de lumea pământenilor.

Închisă în turnul ei pierdut în nori, prinţesa se învârtea printre zidurile reci, căutând barem un suflet cu care să vorbească , dar acolo unde ea era închisă nu se avântau nici măcar vulturii , se auzea doar şuieratul vântului. Aşa de rău îi părea Norinei de viaţa ei prin grădinile şi odăile castelului părintesc , alături de prieteni şi de tatăl său, încât se aşeza la fereastra turnului şi plângea. Plângea cât era ziua de lungă şi noaptea de asemenea, că nici somn nu mai avea. Iar lacrimile sale curgeau necontenit şi cădeau din treaptă-n treaptă până la cea de-a 99-a, apoi se revărsau pe pământ în ploi repezi de primăvară, în ploi scurte de vară sau în ploi lungi şi mărunte de toamnă, ba uneori, dacă era mai frig, picăturile de ploaie deveneau aşchii înţepă- toare de gheaţă. Acum lumea era iar în pericol, atâta ploaie strica grânele , iarba, albinele nu mai zburau, oamenii nu mai ieşeau din case, vitele mureau de foame în coşare, râurile se umflau şi inundau aşezările. Peste tot auzeai numai vaiete iar împăratul , înfricoşat, a hotărât să-şi mărite fata cu acela care o va opri din plâns. A dat sfoară-n ţară şi veste de poveste că-şi va da fata de soţie şi jumătate de împărăţie voinicului care va opri poaia şi îi va zvânta Norinei obrăjorii. Lucru greu, fiindcă prinţesa luase aşa un obicei să-şi răzbune tinereţea irosită în turn; va fi fost poate şi puţin cam răsfăţată şi năzuroasă , ori doar de urât şi însingurare ea plângea, plângea făra oprire. S-au perindat multime de prinţi sau  de tineri obişnuiţi şi rând pe rând au alunecat pe scările castelului şi s-au întors din drum, ruşinaţi. Au venit şi voinicul Tunet şi sprintenul Fulger, dar şi-au prăpădit straiele şi armele cele scumpe .

Când Nor-Împărat îşi pierduse speranţa, la poarta castelului a poposit Prinţul Curcubeu. Toată lumea auzise de frumuseţea lui dar nimeni nu-l văzuse atât de aproape : era un flăcău cu pletele galbene ca grâul, cu ochii albaştri ca marea şi cu buzele roşii ca focul. Purta coroană verde de smarald, straie de prinţ de culoarea violetelor şi o cingătoare fermecată, împletită din şapte culori minunate. Prinţul Curcubeu a dat să urce pe scări dar şi-a luat seama şi a construit o scară luminoasă din şapte raze colorate, dragi lui, cu care a ajuns la fereastra prinţesei. Norina a amuţit pe dată, vrăjită de frumuseţea tânărului şi a uitat plânsul, înroşindu-se în obrăjori. Au coborât împreună scara fermecată a prinţului iar lumea s-a veselit pe dată. Nor-Împărat nu şi-a mai încăput în piele de bucurie şi a poruncit să fie pregătită o nuntă aleasă care a durat 99 de zile şi de nopţi, ba chiar cred că mai chefuiesc şi astăzi, iar naş le-a fost chiar mândrul Soare.

De atunci, dacă mai plânge Norina din cine ştie ce motiv, pe dată apare şi Prinţul Curcubeu cu razele sale colorate şi o îmbunează. Atunci pare că Pământul zâmbeşte Cerului şi-i mulţumeşte pentru ploile roditoare, iar lumea se bucură la vederea curcubeului, aşa cum mă bucur şi eu, care m-am urcat pe o scară şi v-am spus povestea-ntâia oară şi m-am suit pe un nor să vă depăn poveşti mai uşor.

Editeaza textul
0 votes, average: 0,00 out of 1 (0 voturi)
Trebuie sa fiti logati ca sa puteti vota.
Loading...

Scrie un comentariu

You must be logged in to post a comment.

ChatApasa aici pentru chat !+