Prâslea cel Voinic și merele de aur (parodie) (concurs 1)
Poveste
OANY
ianuarie 8, 2017
0

     A fost odată ca niciodată ,că de n-ar fi nu s-ar povesti ,un rege măreț și falnic ,cu trei feciori și o livadă.Și se duse vestea peste mări și țări ,pe Google,Facebook YouTube și Twitter de frumusețea ,bogația și….. încă ceva a merelor din livadă ,pentru că ,vedeți voi, erau complet din aur ,aur pur ,nu din acela turcesc!

    Și, cum doritori de avuții erau mulți ,se încercă  în nenumărate ori ,ba scoaterea la licitație ,ba trecerea în patrimoniu ,ba scoaterea din țară a ispititoarelor  mere. Însa providența și ,în general ,forța binelui prezentă în fiecare basm,a  avut grijă ca regele să-și păstreze comoara.

    Vin însa zile grele ,de bătrânețe  pentru falnicul conducător ,rețete  compensate  și insomnii ,dureri articulare ,miopie ..așa că se impuse starea de urgență ,iar cei trei fii fură chemați la apel.

    De găsit ,îi găsiră greu ,cel mare era pe plajă la Ibiza ,cel mijlociu într-o misiune umanitară în Bangladesh ,iar cel mic plecase pentru două săptămâni cu o bursa de studiu în Elveția.Ba un SMS,ba un e-mail,ce mai …vorba povestitorului ,merseră ei cât merseră și apărură în fața tatălui.”Yo! What’s up old man?”Împăratul ,care studiase numai limba rusă ,se mulțumi să ridice un deget și le făcu semn să se apropie de jilț.

    -Problema e că trebuie să transmit din tată în fiu ,așa cum și eu am preluat instrucțiunile de la bunicul meu ,Petre Ispirescu ,modurile de apărare a livezii.E bunul vostru cel mai de preț ,agoniseala străbunilor voștri ,renumele regatului și pușculița voastră ,deci ,ascultați la mine! Veți trece proba pazei și cel ce va fi cel mai vrednic ,va avea cheia livezii!

     Și ,așa ,începu paza cel mare ,flăcău înalt ,deprins cu finețurile și șmecheriile vieții ,trecut prin cluburile capitalei și mall-urile regatului ,puține lucruri mai scăpau acestui goblizan! Nici nu gândea el că basmul îi va rezerva o mare dezamăgire și sursa sclipitoare de venit îi va trece pe sub nas în momentul când ,pe poarta împărăției ,păși cu pas tropăitor  un investitor străin ,care-i propusese câte –n lună și în stele și fugi cu jumătate din capitalul investit!

     Cel mijlociu ,mai precaut ,cu clare înclinații spre limbile străine ,înțelese în germană ce-i propusese un amator de chilipiruri ,dar nu fu inspirat să arunce un ochi în spatele său ,unde câțiva oacheși își umpleau pungile!

     Regele părea să ajungă la capătul răbdării și ,cum baza lui în fiii cei mai mari fu zdruncinată , porunci să i se transfere și ultimele avuții într-un cont în Elveția.

     Dar și cel mic ,știut deja ca Prâslea chiar și peste hotare ,dori să-și arate iscusința și înduplecă pe rege să-i lase și lui livada o zi și o noapte.Prevăzător,culese merele și le puse în seifuri ,montă camere de supraveghere și sisteme de alarmă și-și comanda o pizza și o cafea.Pândit  fiind ,firește ,în tot acest timp de Zmeușor ,coleg de generală ,căruia de mult îi sclipeau ochii după averea lui Prâslea.

    Și nu numai atât ! Întorcându-ne în timp ,sau, cum ar spune povestitorul dând R.E.V. la poveste ,râca începuse de la lucrările de la biologie  și istorie,dar ,mai cu seama de la Ilenuța ,blondina cu ochi albaștri ,isteață foc ,tare de tot la matematică și care ,logic, îl prefera pe Prâslea,fiu de rege!

     Așa că,văzând că nu poate trece de paza de nepătruns a mezinului ,iar spărgătorii de seifuri tocmai fuseră prinși ,Zmeușor o răpi pe Ilenuța și o duse peste  patru mări și peste patru  țări ,pe alte tărâmuri din spațiul UE!

    Datoria morală îl obligă pe Prâslea să plece în căutarea fetei,deci purcese pe un A.T.V. cu G.P.S. ,și o găsi pe fată într-un ghetou .Zmeușor ,ghicind venirea vechiului inamic ,își trimise buzduganul cu telecomandă în semn de război și începu o bătălie pe viața și pe moarte.

     În pauze ,din partea sponsorului oficial ,li se permitea câte o reclamă și un energizant. Trecând peste detalii care pot afecta emoțional cititorii ,în runda a treia Zmeușor fu înfipt în pământ  până la umeri și arestat de Interpol pentru răpire .

     Cu mici probleme la A.T.V .și o pană de combustibil ,Prâslea și Ilenuța au revenit în regat ,regele a plecat la un centru de fitness pentru a se relaxa ,iar pe ceilalți doi fii îi înscrise la cursuri de management și marketing pentru că se anunța an de criză!

Și am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea …așa!!

 

Autor SAMSON OANA NICOLETA

Editeaza textul
0 votes, average: 0,00 out of 1 (0 voturi)
Trebuie sa fiti logati ca sa puteti vota.
Loading...

Scrie un comentariu

You must be logged in to post a comment.

ChatApasa aici pentru chat !+