Richi (concursul 1)
Poveste
MARI
ianuarie 4, 2017
0

                                                  RICHI

                                                                        de Vlaica Mariana

          Trăia odată, un pui de elefant pe nume RICHI căruia părinţi îi ofereau tot ce-şi dorea.Îl iubeau atât de mult încât nu puteau să-i refuze nimic din ce elefănţelul le cerea, însă, puiul de elefant tot nu era fericit.

Se ducea în fiecare zi pe câmpul savanei ca să se joace cu ceilalţi prieteni ai lui, dar de fiecare dată se întorcea acasă supărat şi mofturos din cale-afară.Părinţii lui îl vedeau cât de schimbat era când venea acasă, dar când era întrebat de ce este supărat Richi refuza să răspundă.Azi aşa, mâine aşa, până într-o zi când tatăl său s-a hotărât să-l urmărească atunci când pleacă la joacă ca să vadă ce se-ntâmplă cu el de vine acasă atât de supărat.

Richi ajunge în mijlocul savanei, acolo unde erau adunaţi sub umbra unor copaci, Leo puiul de leu, Rino rinocerul cel mic şi tigruşorul Tino.

 – Buna tuturor, am sosit şi eu, ce facem azi? întrebă Richi de cum se apropie de ceilalţi.

– Bună, îi răspunde Leo cu jumătate de gură, în timp ce Tino şi Rino după ce s-au uitat la el îi întoarseră spatele şi se prefăcură că nu l-au auzit.

 – Uite ce nucă mare de cocos am primit de la tatăl meu, aşa-i că nu aţi mai văzut una aşa de mare? îi întrebă Richi.

Rino şi Tino îşi întoarseră capetele curioşi spre el însă nu se mişcare de pe loc, încercând să-l ignore în continuare.

-Oh! Da e foarte mare, ar fi grozavă pentru un meci de footbal, spuse Leo încântat

-Aşa-i, uite ce departe se rostogoleşte, spune Richi în timp ce lovi nuca de cocos cu piciorul, iar aceasta se rostogoli departe de cei trei prieteni.

            Leo alergă repede după ea şi-o prinde, după care o loveşte şi el, nuca rostogolindu-se înapoi spre Richi.

-Grozav, e perfectă pentru joc, se bucură Leo, nu-i aşa băieţi? îi întrebă el pe Tino şi pe Rino.

-Da, ar fi bună într-adevăr, îi răspunde Rino cu jumătate de gură

-Vedeţi, spune Richi, vă las şi pe voi să vă jucaţi cu ea, haideţi la footbal nu mai fiţi îmbufnaţi

-Ne laşi şi pe noi fiindcă nu poţi juca footbal singur şi ştii foarte bine de ce suntem îmbufnaţi, îi răspunde Tino.

-Bine,bine, hai că trece timpul şi va trebui să plec cu nuca de cocos acasă, iar footbal nu veţi mai putea juca, le răspunse Richi

            Stăteau cu toţi în cumpănă dacă să se joace sau nu, însă tentaţia unui meci de footbal era prea mare ca să scape această ocazie.

-Uite, ne jucăm cu tine iarăşi dar, dacă vei face şi azi la fel ca în fiecare zi, să ştii că nu ne vom mai juca cu tine niciodată şi nu vom mai fi prieteni tăi, vorbise Rino

-De acord, spuse Richi repede,de frică să nu se răzgândească cumva

            Jocul începu bine, însă se sfârşise prost din nou, la fel ca în fiecare zi.S-au împărţit în două echipe, Leo şi Richi, iar Tino cu Rino.Bine-nţeles că Leo şi Tino erau cei mai rapizi şi marcau fiecare câte un gol, însă când nuca de cocos era la Richi şi trebuia să treacă de Rino îl îmbrăncea pe acesta de fiecare dată atât de tare încât Rino se lovea mereu.Dacă i se făceau reproşuri, Richi spunea că îşi ia nuca de cocos şi pleacă acasă.Până la urmă făcu la fel cu toţi ceilalţi, iar aceştea s-au supărat din nou cu toţi pe el.Jocul se sfârşi înainte chiar de a fi început bine.Tatăl lui Richi vedea totul din spatele copacilor şi ar fi vrut să intervină ca să-i atragă atenţia fiului său că nu face bine, dar sa gândit să-l mai lase puţin.

-Gata mi-a ajuns, strigă Rino, ţi-am spus să nu mai faci aşa, eu unul nu mai vreau să mă joc cu tine.

-Nici eu, nici eu, zise Tino care tocmai se ridică de jos după ce Richi îi dădu un brănci, poţi să-ţi iei nuca de cocos şi să pleci cu ea acasă, nu mai vrem să fim prieteni tăi.

-Dar ce am făcut iar, întrebă Richi uimit

-Mai întrebi, de fiecare dată când  ne jucăm, dacă nu facem ce vrei tu, tu îţi iei jucăriile şi pleci.Ei bine,  poţi să-ţi păstrezi toate jucăriile tale frumoase, fiindcă noi nu le mai vrem, dar nici prietenul nostru nu mai eşti de azi înainte, îi răspunde Rino supărat în timp ce îi întoarce spatele şi pleacă urmat îndeaproape de ceilalţi.Richi rămase singur cu nuca lui de cocos.Atunci a înţeles tatăl său de ce Richi se-ntoarce în fiecare zi de la joacă atât de mofturos, dar mai ales a înţeles câtă dreptate aveau ceilalţi să se supere pe Richi.

Editeaza textul
0 votes, average: 0,00 out of 1 (0 voturi)
Trebuie sa fiti logati ca sa puteti vota.
Loading...

Scrie un comentariu

You must be logged in to post a comment.

ChatApasa aici pentru chat !+