Scrisoarea unui marțian
Proza Scurta
OANY
ianuarie 10, 2017
0

                                             Scrisoarea unui marțian

                                              Dragi marțieni și marțiene,

 

      Conform jurnalului de bord xoxo ,trimis în ziua de marți ,vă informez că am ajuns pe planeta Pământ ,așa cum am stabilit.

       Deși mă aflu pe acest teritoriu de ceva timp,nu am reușit încă să dau de capăt misterului existenței acestor viețuitoare ,nu au o coordonata stabilă  sau legi clare după care să se ghideze.

          Se pare că am ajuns într-un mediu nemaipomenit, în țara ce se numește România ,iar frumusețile acestui ținut sunt…piupiu!piu!piu!piu!…La prima vedere chiar am rămas mut de uimire!Clădirea în care staționez acum e imensă și se face o instruire pentru cadre-dar…ce cadre!Total  diferite de marțienele noastre!Aici se numesc fotomodele! Cât despre fotomodeli…..,aceștia sunt serioși ,respectabili,înalți,-încă nu știu prea multe despre specia lor.

      Următoarea mea razie printre fotomodeli și fotomodele însa ,m-a debusolat total! Nu înțeleg ce îi pune pe aceștia în mișcare! Și se foiesc, nu glumă! Se pare că fiecare are implantat în creier traseul pe care trebuie să-l urmeze, căci nici unul nu merge în aceeași direcție!”Fiecare trage pe turta lui”-e o noua expresie  ,nu cunosc foarte bine înțelesul intrinsec,dar mă țin scai de acest fotomodel volubil care își spune „parlamentar”.

    Am mai aflat că sunt în capitală, un soi de punct de reper și model pentru celălalte orașe deci,aceasta planetă este aglomerată ,plină de hârtii și șanțuri-probabil fotomodelii caută bogății subterane- populată cu niște vietăți pufoase cu  codițe ,care ,la rândul lor sunt mediu de dezvoltare pentru altă populație numită purici.-am câțiva în buzunar pentru studiu!

    Din alte discuții am aflat că centrul  Universului aici este o noțiune numită „bani” și că, în funcție de aceștia,fotomodelii se împart în  „bogați” și „săraci”.Se vede treaba că „săracii” nu apreciaza banul căci sunt o categorie tare contradictorie! Sunt mereu irascibili ,nu stau la discuții cu nimeni-știu și o altă expresie –„au ochelari de cal”( și știu acum și ce zeitate este calul,)vă trimit într-o secundă stelară o imagine;-nu le place la teatru,la film,la bibliotecă,ba ,mai mult ,au un obicei barbar de a se aduna în grupuri mari într-o „uzină” și stau acolo de dimineața până seara! Nu le plac hainele frumoase ,nu râd,nu au bone la fotomodelii mici și sunt plini de „rate”!Încă nu știu înțelesul acestui cuvânt.

    Altă treabă e cu bogații care sunt mereu veseli ,dispuși să converseze,să citească,să admire natura ,să călătorească…

   Acum câteva minute am dat de un mijloc de comunicare numit televizor și cred că  am descoperit un plan secret al acestei planete –vor să distrugă „microbii” cu Domestos!Mă implic în cercetare și vă țin la curent!

 

                                                                                           Bip.

Editeaza textul
1 vote, average: 1,00 out of 1 (1 voturi)
Trebuie sa fiti logati ca sa puteti vota.
Loading...

Scrie un comentariu

You must be logged in to post a comment.

ChatApasa aici pentru chat !+