Vapori și valuri
Jurnal
Andreea Violeta Bobe
ianuarie 7, 2017
0

Nu-mi mai păsa decât de aburii vanilați din baie și de mirosul de scorțișoară al săpunului topit pe marginea căzii. Geamul întredeschis lăsa să zboare o aripă din acel ameste de căldură și parfum. Bulele de săpun sărutau faianța cu gingășia lor de copii. Prosoapele căzute după chiuvetă se îmbrățișau precum valurile de ape colorate ale unui îndepărtat vis. Oglinda s-a estompat de tot într-o atmosferă translucidă, abia de reflecta niște umbre distorsionate.

Am deschis de tot geamul. Ușor, ușor a zburat toate aromele, aburii, spuma. Am azvârlit prosoapele într-un coș și am plecat în altă cameră.

Coridorul oranj ardea ca nisipul. Parchetul, tablourile după moda lui 2001 și canapelele din ramuri împletite emiteau acea undă roșie care amețea, străpungea capul ca niște cuțite fluide. Muzica psychedelică cânta în surdină dintr-un casetofon căpătat dintr-un talcioc. Una din canapele mă chema la ea, strălucea cu acea nuanță de piersică nudă, abia coaptă după sărutul primăverii. Lumina lămpii din celălalt colț lăsa pe ea contur de floricele, frunze, țesătura satinată reflecta fascicule de lumină spre tavan.

Salteaua moale trosnea cu zgomote de șoricei sub fiecare mișcare. Cărțile ședeau prăfuite pe ea. Ah, de când n-am mai avut timp să citesc! Parfum de vechi și nou, hârtie și carton din decenii diferite, povești ce abia așteaptă să le descopăr… Însă, eu nu am timp. Măcar mă pot bucura în adâncul ființei mele de senzații oferite de valuri contopite din gânduri și imagini, de vapori răsăriți din sentimente, emoții și senzații care mai de care mai diverse, toate acestea fiind rodul trăirii și simțirii cu carnea și sufletul unite ridicându-se pe o undă de lumină ce se împarte în mai multe vibrații cosmice.

Editeaza textul
0 votes, average: 0,00 out of 1 (0 voturi)
Trebuie sa fiti logati ca sa puteti vota.
Loading...

Scrie un comentariu

You must be logged in to post a comment.

ChatApasa aici pentru chat !+